Blog o dizajnu interakcija

21/09/2011

Novosti

Pred Vama se nalazi novopokrenuti blog o dizajnu interakcija “interakcije”. Cilj bloga je prenošenje vijesti i članaka, komentiranje i dokumentiranje aktivnosti vezanih za područje suvremenog dizajna koji je vezan za nove tehnologije.

Pred Vama se nalazi novopokrenuti blog o dizajnu interakcija “interakcije”. Cilj bloga je prenošenje vijesti i članaka, komentiranje i dokumentiranje aktivnosti vezanih za područje suvremenog dizajna koji je vezan za nove tehnologije. Zapravo se radi o nastavku aktivnosti promoviranja dizajn interakcija, kao relativno novog dizajnerskog područja, koje već dulje vrijeme provodi Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu.

Iako je blog prije svega usmjeren studentima i studenticama dizajna i svih srodnih područja (u skladu sa samom multidisciplinarnošću ovog područja), želja je i ponuditi sadržaje koji će također biti zanimljivi praktikantima i teoretičarima. Cilj bloga je i otvaranje tema i iniciranje rasprava vezanih za ulogu dizajna u društvu i promišljanju budućnosti.

splitinteractions 2010 - Turr Van Balen

U skladu s ciljevima promoviranja suvremene dizajnerske prakse na lokalnoj razini i edukacijskog konteksta, blog je na hrvatskom jeziku. Dodatno se  nadam da će sadržaj biti zanimljiv i ostalim zemljama regije, kojima jezik nije prepreka u razumijevanju sadržaja.

Blog je pripreman već duže vrijeme, izveden zahvaljujući entuzijazmu Olega Šurana i Luke Vidoša, a radujem se da se pokreće upravo sada, u vrijeme početka nove akademske godine.

Nadam se da će blog ispuniti svoju ulogu, te da će u budućnosti ponuditi i još više sadržaja, stoga su svi komentari, kritike i savjeti dobrodošli.

Ivica Mitrović