Microsoftova verzija budućnosti

14/11/2011

Novosti

Microsoft je nedavno izbacio novi video u kojem prezentira njihovu autističku viziju novih interakcijskih koncepta budućnosti. Bret Victor na svom blogu nudi zanimljivu kritiku ovih MS vizija interakcijskih sučelja budućnosti, za koje navodi da se nisu pomakli od “Pictures Under Glass” koncepta.

Microsoft je nedavno izbacio novi video u kojem prezentira njihovu viziju novih interakcijskih koncepta budućnosti.

Zanimljivo je promotriti Microsoftovu verziju budućnosti. Koncept i estetika prezentacije su u potpunosti preuzeti iz oglašivačkog svijeta. Naime, to je korporativna budućnost u kojoj je sve u potpunosti dizajnirano, budućnost koja u kojoj su ljudi idealnog izgleda, budućnost u kojoj nema problema. Zapravo se ovdje radi o autističkoj viziji koja buduću tehnologiju prvenstveno stavlja u službu suvremene visoke klase.

Također je zanimljivo vidjeti da MS ne nudi neke revolucionarne interakcijske koncepte, najveći dio interakcija je još uvijek temeljen na 2D zaslonima i one-finger touch konceptu. Bret Victor na svom blogu nudi zanimljivu kritiku ovih MS vizija interakcijskih sučelja budućnosti, za koje navodi da se nisu pomakli od “Pictures Under Glass” koncepta.