Prijava za sudjelovanje na ljetnoj školi dizajna interakcija UrbanIxD

05/03/2013

Novosti

Upravo je obavljen otvoreni poziv za sudjelovanje na međunarodnoj ljetnoj školi dizajna interakcija UrbanIxD – Dizajniranje interakcija u umreženom gradu. Školu, u sklopu UrbanIxD europskog projekta, organizira Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, a održati će se od 23. kolovoza do 1. rujna 2013. godine.

Škola će sadržavati niz interdisciplinarnih radionica, koje će se temeljiti na konceptu, tradiciji i iskustvu “Interakcija” – radionica iz područja dizajna interakcija koje se od 2004. godine održavaju na Akademiji. Tijekom programa ljetne škole gostovati će i niz inspirativnih predavača, a sudionici će imati priliku raditi u grupama pod vodstvom mentora, stručnjaka iz područja projekta. Na kraju škole, radovi osmišljeni te realizirani na radionicama biti će prezentirani građanima Splita u obliku javne prezentacije i izložbe.

Očekivani sudionici i sudionice ove multidisciplinarne radionice su studenti (posebno master i doktorskih studija), istraživači te praktikanti s do pet godina radnog  iskustva iz područja dizajna općenito, dizajna interakcija, arhitekture, urbanizma, novomedijske umjetnosti, ICT, računarstva, sociologije, psihologije, antropologije i ostalih povezanih disciplina. Prijave za sudjelovanje primaju se do 15. travnja 2013. godine.

POZIV i PRIJAVA: http://urbanixd.eu/summer-school-open-call