Predavanje Jamesa Augera (RCA) u Splitu

29/06/2014

Novosti

U četvrtak, 3. srpnja, u Galeriji Muzeja grada Splita, u sklopu otvaranja UrbanIxD izložbe City | Data | Future – Interakcije u hibridnom urbanom prostoru, gostuje James Auger, dizajner i predavač s Royal College of Art u Londonu.

Uvodno predavanje Jamesa Augera održati će se 3. srpnja s početkom u 20:00 sati u prostorijama Muzeja grada Splita. Nakon predavanja, u 21:00 slijedi otvaranje izložbe u Galeriji Muzeja grada Splita, u Dioklecijanovoj ulici. Druženje se, nakon otvaranja, nastavlja se Caffe baru Galerija (Galerija Umjetnina) uz zvučnu podlogu El Segunda (KLFM).

James Auger će kroz primjere iz dizajnerske i edukacijske prakse, govoriti o pristupu i metodologiji spekulativnog dizajna. Kritička dizajnerska praksa, kroz dizajn fikcija, spekulira o mogućim budućim tehnološkim scenarijima koje možemo u budućnosti očekivati. Stvaranjem imaginarnih svjetova, dizajniranjem fikcija, propitujemo svijet u kojemu živimo – njegove vrijednosti, funkcije, njegov metabolizam, te očekivanja njegovih stanovnika. Imaginarni svjetovi izniman su izvor inspiracija za dizajnere.

James Auger dizajner je, istraživač i predavač. Jedan je od najznačajnih predstavnika tzv. “novih dizajnera” ili “hibridnih dizajnera” koji u sebi objedinjuju ulogu dizajnera, inženjera, umjetnika i istraživača. Predaje na najpoznatijem svjetskog odsjeku za dizajn interakcija s kritičkim pristupom, Designing Interactions na Royal College of Art u Londonu. Zajedno s Jimmy Loizeauom, osnivač je Auger-Loizeau, dizajnerskog studija, koji propituje kako živimo i kako ćemo živjeti u tehnološki proširenom okolišu u budućnosti. Izlagao je i predavao na najpoznatijim svjetskim institucijama i festivalima (MoMA, Science Museum, Ars Electronica, Transmediale i dr.).

 http://www.auger-loizeau.com