“City | Data | Future” izložba i simpozij (poziv)

05/03/2014

Novosti

Upravo je objavljen otvoreni poziv za sudjelovanje (i suradnju) na izložbi i simpoziju “City | Data | Future”. Izložba i simpozij održati će se u prostorima Telecom Italia Future Centre u Veneciji. Rok za prijavu radova/suradnje za izložbu je 1. travnja, a za simpozij 15. svibnja 2014. godine.

Izložba “Interactions in hybrid urban space: the UrbanIxD exhibition” nastavak je aktivnosti projekta UrbanIxD, a prije svega ljetne škole dizajna interakcija održane u kolovozu 2013. godine. UrbanIxD projekt svoja istraživanja fokusira na gradove budućnosti, koji će sadržavati kompleksne mreže međusobno povezanih heterogenih tehnologijskih sustava. Ovakav hibridni grad neprestano će dobivati nove mogućnosti, kapacitete prikupljanja i generiranja podataka. U takvom kompleksnom i pomalo kaotičnom okruženju nova i rastuća dizajnerska praksa, dizajn interakcija u urbanom okruženju, fokusira se prvenstveno na odnose između ljudi i novih tehnologija, tj. korištenje tehnologije na javnim prostorima grada. Zapravo, ovakav hibridni urbani kontekst, definira same podatke kao nositelje nove ekonomije. Stoga je izazov ove dizajnerske prakse, dati smisao i značaj tim podacima, te ih učiniti transparentima i upotrebljivim građanima gradova budućnosti.

Organizatori pozivaju autore čiji radovi nude kritički pogled na interakcije, odnose u hibridnim urbanim prostorima, koji spekuliraju o mogućim budućim scenarijima koji mi, kao građani takvih gradova, možemo očekivati.

Izložba će se otvoriti u srijedu 24. rujna 2014. godine u prostorima partnera UrbanIxD projekta, Telecom Italia Future Centre, u središtu Venecije i biti će otvorena od 7. listopada, dok će se jednodnevni simpozij održavati u četvrtak 25. rujna.

Više o konceptu, te otvorenom pozivu za sudjelovanje na izložbi i simpoziju na web sjedištu www.citydatafuture.eu.